- předchozí článek - následující článek - obsah -

Linuxové noviny Březen 1998

Zasmáli jsme se!

Pavel Janík ml., 11. března 1998

Měsíc březen (marec) je laděn spíše pracovně, není čas na zábavu. Je to škoda. Ale březen je měsíc Internetu. A Linux by bez Internetu nebyl tam, kde je, a proto se i v březnovém čísle zmíním o několika málo okamžicích, které dokázaly na mé tváři vykouzlit úsměv.

Asi bych začal jedním otřesným zážitkem - instaloval jsem na jeden poměrně starý počítač jeden operační systém jedné nejmenované společnosti. Ale to by ještě nebylo všechno. Na tentýž počítač jsem ještě musel nainstalovat jeden nejmenovaný textový editor od stejné, ale opět nejmenované společnosti. Asi na druhý nebo třetí pokus se mi to podařilo. Možná si onen textový editor řekl, že mne už dosti potrápil a proto mi ihned po prvním spuštění chtěl udělat radost a vypsal:

TIP: Víte, že ...
Při práci s nůžkami se můžete zranit.

Pokud nevěříte, zkuste si to taky - číselná označení oněch produktů byla 3.1CZ a 6.0CZ. Bohužel nevím, co se stalo po stisku tlačítka Další, protože za 45 minut na tom počítači byl nainstalován Red Hat Linux 5.0 a StarOffice...

Používáte síťové karty Intel EtherExpress Pro? Víte, že je používá i Linus Torvalds? A víte, jak se k intelovským chipům vůbec staví Alan Cox? Pokud ne, čtěte dále.

Remember the immortal quote "Life is too short to debug intel parts". I think the EEPro is the first intel ethernet card which weighs more than its errata. All the intel cards go very fast, when they go.

Pamatujte na nesmrtelné pravidlo: "Život je příliš krátký na odlaďování intelovských součástek." Myslím si, že EEPro je první ethernetová karta Intelu, která váží více než její errata (seznam chyb). Všechny intelovské karty běhají velmi rychle, pokud běhají.
Alan Cox v linux-kernel

Čtenáři listu linux@muni.cz byli jistě nemile potěšeni threadem, který se skrýval pod subjectem "ADMIN: Stop komerčním mailům". Thread měl celkem 18 zpráv (přibližně 40 kB) a jedinou zprávou, která měla (alespoň pro mne) význam, byla zpráva Davida Rohledera. David byl obviněn ze sektářství, ale neztratil vtipného ducha a jeho odpověď si můžete přečíst zde:

Mám vizi: Přede mnou Fakulta informatiky. Na nejvyšším místě se hrdě pne obrovská socha Tučňáka. Zfanatizovaní obdivovatelé Linuxu chytají zmateně pobíhající příznivce Windows(TM), aby je krvavě obětovali na oltář Nejvyššího. Z hlubin davu se začíná ozývat: "Yenya, Yenya....."
David Rohleder v linux@muni.cz

Pánové, prosím rozmysleme si příště, co, kam, kdy a jakou formou posíláme. Není to zbytečné takhle obtěžovat 492 lidí?

A nakonec jsem si nechal jeden velice aktuální vtip. Doufám, že v něm nikdo nebude hledat žádný skrytý význam a všichni jej pochopí tak, jak jej autor myslel.

Víte, že se Microsoft soudí s Tamagotchi o autorská práva?
........Gates tvrdí, že první systém, o který se musí člověk starat, aby nechcípnul, jsou Windows...
Petr Kubišta

Doufám, že se na vaší tváři alespoň na chvíli také objevil úsměv a že vše, co je napsáno v tomto článku, berete s humorem. *


- předchozí článek - následující článek - obsah -