- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -

Linuxové noviny Duben 1998

Linux Journal

Petr Bárta, 10. dubna 1998

[ Linux Journal ]  
Linux Journal se ve svém březnovém čísle zaměřil na grafická uživatelská rozhraní (GUI, Graphical User Interfaces). V prvním z článků věnovaných tomuto tématu nás Otto Hammersmith seznamuje s GUI knihovnou gtk+ - GIMP Tool Kit.

John Blair seznamuje čtenáře se svým pohledem na TkDesk, jeden z desktop managerů pro Linux.

Chcete pro programování GUI aplikací používat XView toolkit? Michael Hall ve svém článku probírá příklad takového použití.

S CDE (Common Desktop Enviroment) se můžete seznámit prostřednictvím článku Gerge Krafta.

Pokud se zajímáte o AfterStep, bude vás asi zajímat článek Guylhema Aznara, ve kterém se věnuje historii, filosofii, ale hlavně budoucímu vývoji tohoto window manageru.

Zápasíte-li (jako já) s programem GhostScript, možná vám pomůže Robert Kiesling ve svém článku ze série "Take Command".

Bob Hepple měl potíže se spravováním rozsáhlého souboru HTML dokumentů. Ke zjednodušení práce použil preprocesor m4 a napsal o tom zprávu pro ty, kteří by se chtěli vydat v jeho stopách.

Druhý díl článku pánů Griffina a Nelsona o síťovém programování je zaměřen na tvorbu démonů.

Pokud jste někdy zkoušeli použít některý scanner pod Linuxem, možná oceníte článek Davida Mosbergera o SANE (Scanner Access Now Easy) - univerzálním rozhraní pro zařízení produkující rastrované obrázky.

Timotej Ecimovic seznamuje s GPIB (General Purpose Interface Bus) a s možností jejího využití v Linuxu.

Nevím, kolik z vás má k dispozici digitální fotoaparát Casio QV-10. Pokud ale přece jen někdo ano, pak vězte, že pro něj existuje software pro Linux, který napsal Bob Hepple.

Nevíte-li, jak nastavit procmail tak, aby odfiltroval spamy došlé do mailboxu, přečtěte si článek Brandona M. Browninga.

X-Designer, komerční software pro tvorbu GUI, představuje Timotej Ecimovic.

Pokud máte stále problémy se zaplňováním adresáře /var/spool/mail/, možná vám pomůže Michael S. Keller se svými skripty na mazání starých zpráv z mailboxů, které jejich vlastníci neprohlížejí.

Síťování přes paralelní port, PLIP protokol apod. popisuje Alessandro Rubini v dalším článku ze seriálu "Kernel Korner". *


- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -