- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -

Linuxové noviny 06/98

Zasmáli jsme se!

Pavel Janík ml., 12. června 1998

Ano, i v červnu jsme se smáli. Já osobně například při horlivé diskusi na téma zda diakritika v konferenci linux@muni.cz ano či ne, zda se pokusíme změnit uznávanou normu, zda má či nemá při bootování Linuxu na obrazovce mrkat tučňák, jestli má kernel mít něco jako /proc/config, který bude obsahovat aktuální konfiguraci kernelu, kdy už Linus konečně vydá další pre-patch a kdy už konečně bude opravena chyba při make menuconfig a zvuk v kernelu (linux-kernel@vger.rutgers.edu), jestli má pdfTeX podporovat i jiné grafické formáty než PNG a JPG apod.

Máme to vůbec zapotřebí se takhle hádat? Já jsem již zjistil, že nikoli a vždy místo toho, abych podobné "války slov" četl a zaplétal se tak do diskusí, raději něco udělám. Někdy už ale tyto nesmysly vydržeti nemohu a potom se opět směju, ale tentokráte již sám sobě. Jsem vlastně stejný jako oni... Ach jo.

[ tučnák jménem ... ]

Objevil jsem zajímavý obrázek. Uhádnete, jak se jmenuje tučňák na obrázku? Pokud ne, odpověď naleznete na adrese http://www.chalice.gen.nz/linpic/.

V minulém čísle Linuxových novin jsme vyhlásili malou soutěž. Jestlipak si pamatujete, jak zněla soutěžní otázka? Pokud ano, čtěte dále, pokud ne, přečtěte si minulé číslo. Shromáždilo se mi několik odpovědí, z těch nejvtipnějších vybírám:

Co se stane, když Microsoft uvolní zdrojové kódy OS Windows?
Hackeři odstraní nestabilní část a Billovi bude zase stačit 640kB.
Miro Bobovsky

Co se stane? To je jasný:
Většina programátorů Microsoftu si bude muset najít úplně jiné zaměstnání, protože jako programátory už je nikdo nezaměstná. Texty budou vydány knižně a zapsány do Guinnessovy knihy rekordů jako nejdelší vtip na světě.
Petr Zima

Co se stane?
Bohužel tím asi zlikvidují většinu vývojářů otevřených systémů, protože ti si buď:
  • zlomí vaz od vehementního kroucení hlavy
  • uchechtají se k smrti
  • upláčou se k smrti
  • nebo prasknou vzteky, když najdou kousky svých vlastních kódů naiplementovaných do MS Windows zcela nefunkčním způsobem...
Pavel Martak

Posledním zajímavým příspěvkem je neobvyklý soubor, který najdete při Linuxových novinách. Jmenuje se CoSeStane.mpg a jedná se o Mpeg Video. Prosím prohlédněte si jej a radujte se, vždyť na světě je tolik krásných věcí (pravda, co může být hezčího než Linux 2.1.106 na Quad Pentiu II ;-). Tento příspěvek, či spíše jeho autor, v naší soutěži zvítězil. Prosím jej, aby mi napsal. *


- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -