- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -

Linuxové noviny 07/98

Zasmáli jsme se!

Pavel Janík ml., 17. července 1998

Nevím jak ostatní čtenáři Linuxových novin, ale já jsem se v červenci již jen smál, škola skončila, všechny zkoušky jsou jistě za námi a máme před sebou dlouhé tři měsíce nicnedělání a volna. No prostě fantazie. Ano, pouhá fantazie... Venku je zima, prší a člověk by chtěl něco dělat, ale v televizi je fotbal nebo se člověku prostě nechce. Ale to jistě všichni znáte.

V tomto čísle jsem si připravil tři zajímavé útržky, které dokázaly na mé jinak střízlivé tváři vyloudit úsměv.

Tibor Dancs si do své signatury doplnil následující řádek:

Win95 ... je jediné ovocie, ktoré padá v každom ročnom období.

Když jsem byl navštívit jednoho kolegu (Yenya říkal, že sem nemám psát jeho jméno, proto ho neuvedu) na jeho pracovišti, tak se mne zeptal, jak by mohl sejmout obrazovku instalačního programu. Poradil jsem mu, že by mohl vyzkoušet spustit instalační program na svém počítači. Co se stalo, můžete vidět na následujícím výpise:

$ /tmp/install2  --method ftp
you're running me on a live system!\
 that's incredibly stupid.

A nakonec jsem si nechal příspěvek v konferenci net@cs.felk.cvut.cz. Jeho autorem je Petr Bravenec, který se nenechal ovlivnit probíhající diskusí na téma cookies ano či ne a odpověděl i na jiný dotaz.

Skripty jsou uloženy v cache, pokud jde o skripty volané metodou GET, tj. parametry jsou součástí URL. Pokud je použita metoda POST, browser se zeptá na REPOST.

Řešením je buď použití GET nebo používání MS Internet Exploreru 3 - ten na metodu POST kašle úplně a skriptu nic nepošle. Nevýhodou použití MS IE3 je, že pokud si nutně potřebujete přečíst stránku, která "ještě teď fungovala", může to zanechat stopy na vaší nervové rovnováze.

A to je v červencovém čísle Linuxových novin vše. Doufám, že se uvidíme zítra na Linux InstallFestu pořádaném sdružením CZLUG :-) *


- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -