- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -

Linuxové noviny 11-12/98

České sdružení uživatelů operačního systému Linux (CZLUG)
vás zve na setkání příznivců slibně se rozvíjejícího operačního systému s názvem

Linuxová sobota

Setkání bude spojeno s 1. valným shromážděním CZLUGu.

Kde: Elektrotechnická fakulta ČVUT v Praze Dejvicích, Technická 2

Kdy: 23. 1. 1999 (samozřejmě sobota)

Předpokládaný program

od 9:00 - Instalace Linuxu

Po úspěšných akcích Linux Installfest v Brně a Linux pod Stromeček v Ostravě proběhne podobná věc v Praze. Kdokoli si může přinést svůj domácí počítač a bude mu umožněno připojení k fakultní síti a instalace Linuxu ze sítě pod dohledem linuxových odborníků.

12:30-14:00 - 1. valné shromáždění CZLUGu

Podle stanov CZLUGu musí být jednou ročně svoláno valné shromáždění. Před rokem se uskutečnilo ustavující shromáždění v Brně, které schválilo stanovy a přípravný výbor. Přípravný výbor na tomto shromáždění podá demisi a přítomní členové na shromáždění zvolí výbor CZLUGu s tříletým funkčním obdobím. Kandidáty do výboru může navrhnout každý člen sdružení e-mailem na adresu volby@linux.cz.

Přípravný výbor sdružení vyhlašuje soutěž "o nejlepší linuxový projekt roku realizovaný v České republice". Mezi takové projekty patří programová podpora linuxového vybavení, distribuce linuxových balíčků, realizace dokumentačních projektů, serverů zaměřených na linuxovou tematiku apod. Tipy na "projekt roku" zasílejte prosím e-mailem na adresu vybor@linux.cz. U každého tipu musí být jednoznačně uveden autor případně autoři projektu, aby bylo jasné, komu se má předat cena. Každý přítomný člen na valném shromáždění může dát jeden hlas některému z navrhovaných projektů. Vyhrává projekt, který dostane nejvíce hlasů, a autor projektu převezme cenu.

14:15-16:00 - Referáty a přednášky o některých linuxových projektech

Účast přislíbil (zatím) Honza Hubička, který nás seznámí o AA-projektu. Dále zástupce, kterého deleguje Petr Staněk, poreferuje o serveru penguin.cz a Ivo Hulínský poodhalí technické zázemí čápů. Skutečně, tito ptáci létají na linuxový pohon.

Na "instalaci Linuxu" a "referáty a přednášky" je vstup volný. Na "valné shromáždění" mají přístup pouze členové CZLUGu. Podrobnější informace naleznete na http://www.linux.cz.


- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -