- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -

Linuxové noviny 09/99

Zasmáli jsme se!

Pavel Janík ml., 17. září 1999

A opět jsme tady s naší oblíbenou rubrikou "Zasmáli jsme se!". Možná si budete říkat, že jsem se zbláznil. Kdo by se smál, když začíná nový školní rok, že :-) No někteří už se smát mohou ...

[ Microsoff Linux 98 ]

Ale zpět k humoru. Jednou z posledních distribucí Linuxu, které můžete nalézt na Internetu, je i Microsoff 98 http://www.microsoff.com/linux/. Podle jména by se možná mohlo zdát, že jde o poněkud starou distribuci, ale nenechte se zmást - je stále aktuální. Pokud se na distribuci budete dívat, dejte nám vědět, rádi zveřejníme článek na toto téma.

No a jak se tak dívám na další témata, která se mi tu nastřádala za tu dlouhou dobu, co Linuxové noviny nevycházely, tak ještě u vtípků na jednu nejmenovanou společnost chvilku zůstaneme. A hned si dáme jeden vtípek:

Stretli sa Win95 s Linuxom: - - Ty si kto? - pyta sa Linux. Win95 sa poobzeraju, ci sa niekto nediva a odpovedaju: - - Ja som operacny system. A ty si kto? Linux sa tiez poobzera a hovori: - - Ja som Unix.

Jistě víte, že Windows od jisté verze (teď již nevím, zda-li to byla verze 2.0 nebo některá pozdější) umožňují měnit různé podklady pro pracovní plochy a obrazovky, včetně té modré. Zajímavou sbírku takových obrázků můžete nalézt na serveru MadMax http://www.madmax.cz/loga.htm. No a když už jsme u těch Windows, dostala se mi informace o tom, že na serveru Sorry http://sorry.vse.cz/~xkopa03/hlasky/hlasky.htm se nachází také velice poutavá a hlavně bohatá sbírka chybových hlášení z Windows...Když nad tím tak přemýšlím, tak my co používáme výhradně Linux jsme vlastně ochuzeni o tyto hlášky, což je celkem škoda. Nebo ne?

A abychom nebyli nařčeni z toho, že si jenom děláme srandu ze světa tam za řekou plnou peněz, přikládám i citát Linuse Torvaldse, který poslal do konference linux-kernel:

In short: message passing as the fundamental operation of the OS is just an excercise in computer science masturbation. It may feel good, but you don't actually get anything DONE.
Linus Torvalds

Doufám, že se mi podařilo na vašich tvářičkách vyloudit alespoň malý úsměv a taky věřím, že pokud používáte Linux, tak ani být smutní nemůžete :-). "Oni" jsou na tom mnohem hůř... *


- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -