- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -

Linuxové noviny 11/99

Úvodní slovo

Pavel Janík ml., 31. října 1999

Minulý rok jsem ihned po skončení veletrhu INVEX dostal angínu, a tak jsem hned měl o čem psát. Tento rok byl pro mne sice INVEX ještě náročnější než kdy jindy, ale vše dobře dopadlo. Dokonce i angína se mi vyhnula velkým obloukem. A tak nevím, o čem psát.

Ale abych se ještě vrátil k letošnímu INVEXu - jeho součástí byla poprvé akce nazvaná LinuxHall. O tom, zda byla úspěšná nebo nikoli si musíte udělat názor sami, ale podle mého názoru úspěšná byla. A nejen podle mého názoru. Každý, s kým jsem měl tu čest hovořit, byl z konání takové akce nadšený. Jediným problémem byl nedostatek místa, ale to se u takové akce a navíc u jejího prvního ročníku (a nikdo o dalších ročnících ani nepochybuje) dá čekat. Z úst některých kolegů dokonce zněly názory jako: "Ty chudáky systémové integrátory by měli dát někam jinam, vždyť jim tam nikdo nechodí".

Na LinuxHall jsem se také seznámil s několika zajímavými lidmi, které jsem měl možnost navštívit i po skončení INVEXu, a tak se můžeme snad již v brzké době dočkat podstatného upgradu našeho serveru odysseus, který nese veškerou zátěž serverů ftp.fi.muni.cz a kompletní linuxové konference i konferencí dalších.

A nyní již k aktuálnímu číslu Linuxových novin. Jistě si všimnete, že toto číslo je naplněno články o SQL a vůbec obecně o databázích. To díky Karlu Žákovi, který na svá bedra vzal povinnost navrhnout, realizovat a posbírat veškeré články na toto téma. A že umí pobízet autory k činnosti jsem poznal i na své kůži :-) Ještě jednou díky. Kéž by takových lidí ochotných věnovat kousek svého času i pro ostatní bylo více.

Přeji příjemné čtení a napište nám, jak se vám nové číslo líbí. *


- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -