- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -

Linuxové noviny 11/2000

Zasmáli jsme se!

Pavel Janík, 12. listopadu 2000

Opět po dlouhé, velmi dlouhé době, si teď můžete přečíst rubriku Zasmáli jsme se. Nebudu se omlouvat, že jsem neměl čas sbírat jednotlivé vtipné útržky z konferencí, a tak si tady můžete přečíst většinou jen příspěvky, které jsem obdržel mailem. Takže hned se na ně vrhněme.

Jeden z našich čtenářů asi nemá co dělat, a tak ve svých volných chvílích chatuje na Xchatu. Vyslechl tam přitom následující věty:

Podle zatím nedoložených zpráv Microsoftu se z důvodu lepší srozumitelnosti pro běžné uživatele připravuje lokalizace názvů jednotlivých programů softwarového balíku Microsoft Kancelář 2000. Budou to programy: Slovo, Bezva, Vyhlídka, Přístup a Silná Tečka.

Už nevím, kdo mi poslal signaturu, ve které byl níže uvedený text, ale protože je o Perlu, tak to určitě byl Adelton :-)

Any sufficiently perverted technology is indistinguishable from Perl.

Používáte newsového klienta, který umí thready (vlákna). Ne? A máte pro to rozumný důvod? Autor následující signatury ano:

There are no threads in a.b.p.erotica, so there's no gain in using a - threaded news reader. (Unknown source)

Povzdech grafika nebo programátora webových aplikací:

... all I ask for is world peace, the end of hunger, and a single browser platform to develop for.

Antispammerských signatur existuje velká spousta, ale tahle mne dostala :-)

Anyone sending unsolicited bulk email (UBE, SPAM) to this address will be charged a $25 handling fee plus a $5 network traffic fee per started kilobyte. By extracting my address from this message or its header, you agree to these terms.

Nevertheless, spammers trying to auto-extract addresses from this message will definitely want to include uce@ftc.gov and report@fraud.org

Jednomu z našich pravidelných čtenářů se nelíbí, jak se "strefujeme" do Windows, takže podle pravidla "Contribute nothing, expect nothing" nám poslal hlášení, které dostal od svého počítače (hmm, projekt gnokii je sice mým projektem, ale vtipná hlášení se jej netýkají :-)).

$ rm -r gnokii*
rm: do adresáře `gnokii-0.3.1' je zakázán zápisů; vejít do něj jinak?

Ve skutečnosti mi počítač asi chtěl říct:

$ rm -r gnokii*
rm: directory `gnokii-0.3.1' is write protected; descend into it anyway?

Docela hezká ukázka úskalí počešťování aplikací, ne? Jak končí velcí spisovatelé s velkými ambicemi?

Jistý mladý muž se rozhodl, že se stane velkým spisovatelem. Když se ho ptali, co chápe pod pojmem "velký", řekl: "Chci psát věci které bude číst celý svět, věci na které budou lidé citově reagovat, věci u kterých budou křičet, kvílet, sténat v bolesti a strachu!" Nyní pracuje pro Microsoft. Píše tam chybové hlášky.

A jedna "Kdyby":

Kdyby byly aerolinky jako operační systémy...

UNIX Airways: Každý si přinese jeden díl letadla s sebou na letiště. Pak jdou všichni na runway a skládají letadlo kousek po kousku za neustálého dohadování, jaký druh letadla to vlastně staví.

Air DOS: Všichni roztlačují letadlo až se vznese, pak do něj naskočí a nechají letoun letět, dokud zase nespadne na zem. Pak znovu roztlačují, naskakují znova a tak dále...

Mac Airlines: Všichni - stewardi, kapitáni, zřízenci i prodavači letenek vypadají stejně a dělají přesně to samé. Pokaždé, když se jich na něco zeptáte, řeknou vám slušně, ale rozhodně, že to nepotřebujete vědět, nechtějte vědět a že vše půjde dobře, aniž byste cokoliv znali a tak tedy už konečně mlčte.

Windows Air: Terminál je pěkný a barevný, stewardky jsou přátelské, odbavení je snadné, start je plynulý. Asi po 10 minutách ve vzduchu letoun bez varování exploduje.

Windows NT Air: Stejné jako Windows Air, ale dražší, používají o mnoho větší letadla a exploze zničí zároveň všechna letadla v okruhu 50 km.

Linux Air: Znechucení zaměstnanci všech ostatních OS aerolinek se rozhodli založit si svoji vlastní aerolinku. Sami si staví letadla, přepážky na prodej letenek a budují si runway. Chtějí jen malý poplatek, aby pokryli náklady na tisk letenek, ale můžete si také letenku stáhnout a doma si ji vytisknout. Když jste na palubě, dostanete sedadlo, čtyři šrouby, matky, klíč a kopii manuálu sedadlo-jaknato.html. Po usazení je toto plně nastavitelné sedadlo velmi pohodlné, letadlo přilétá a odlétá na čas bez jediného problému, jídlo na palubě je perfektní. Když ale zkusíte říci zákazníkům jiných aerolinek o takovém pěkném letu, všichni se ptají: "A co se musí udělat s tím sedadlem?"

OpenVMS Air: Prostý, jednoduchý terminál, drahá letenka, nehezké stewardky. Odlet je zpožděn o několik dní, protože si pilot vyjasňuje složité technické otázky s DEC/Compaq. Konečně se zjistí, že jeden z motorů není výrobkem DEC/Compaq a není proto podporován OS. Jakmile je však letoun konečně ve vzduchu, létá v jednom zátahu po měsíce kolem Země, aniž by musel přistát kvůli restartu.

Pracujete u Českého Telecomu nebo u Microsoftu? Stydí se za to vaše děti? Honzík ano:

Ve škole povídá paní učitelka: A čím je tvůj tatínek, Jirko? On je pekař. Hmm, to je hezký, na to paní učitelka, peče nám, děti, chléb. A tvoje maminka je čím, Maruško? Sím, ona je zdravotní sestra. Aha, vidíte děti, stará se o nemocné. To je krásné povolání! A co ty Honzíku? Můj tatínek tancuje nahatej v gayklubu. Hmmmm, povídá paní učitelka, i taková zaměstnání jsou... O přestávce přijde za Honzíkem a povídá: Opravdu tvůj otec tancuje v tom klubu? A Honzík odvětí: Ne, on pracuje v Microsoftu, ale my se za to všichni stydíme...

No a když už si naši čtenáři myslí, že tato rubrika je určena pouze pro kritiku Microsoft Windows případně jiných operačních systémů, tak jim to nebudeme vyvracet:

Stretli sa MS DOS a Windows. Windows hovori:

- Nazdar, kto si?

- Ja som operacny system MS DOS.

- Ano? A co dokazes?

- Ja viem ist pekne pom-pom-pom-pomaly. A ty si kto?

- Ja som operacny system Windows.

- A co dokazes?

- Ja viem pekne zatu...

Problém začínajících uživatelů (a zejména čtenářů linuxové konference) je ten, že nechtějí číst manuály. V linuxové konferenci na tohle téma byla v květnu a dubnu velmi divoká diskuse. Já jsem si ji celou přečetl až později, neboť jsem v tu dobu měl úplně jiné problémy, ale jeden příspěvek jsem si označil tak, abych se k němu v budoucnu nezapomněl vrátit. Podělím se o něj i s vámi:

Subject: offtopic: k odpovedim 
na zacatecnicke dotazy...
To: "'linux@linux.cz'" <linux@linux.cz>
Date: Wed, 31 May 2000 15:06:20 +0200
Reply-To: linux@linux.cz

... me napadl jeden vtip:

Prijde muz do zpovednice a rika: "Otce, prave jsem soulozil s manzelkou sveho pritele, zhresil jsem?" Ze zpovednice se ozve: "RTFM!"

Řešení následujícího problému FAT 32 je velmi humorné. Inu Microsoft chce získat body i na poli vtipů a zábavy :-)

http://support.microsoft.com/support/\ serviceware/windows/win98/E9T9H7A69.ASP

Folder is slow to open in Windows Explorer due to folder size. Cause:

This problem can occur when opening a folder in Windows Explorer on a drive using the FAT32 file system. This can occur if the total space used by all directory entries in the folder exceeds 32KB.

Solution:

If this problem occurs when opening a folder in Windows Explorer on a drive using the FAT32 file system, move some of the files from their current location to another folder.

(c) Microsoft

A opět jeden "útok" na Microsoft od našeho čtenáře.

Microsoft random number generator: 0, 0, 0, 4.33e+67, 0, 0, 0...

A na závěr ještě několik obrázků.

A na úplný závěr snad jenom několik opravdu zajímavých chyb, které nasbírali naši čtenáři na různých operačních systémech.

A už snad na úplný závěr jsem si ponechal jenom několik fotografií, které vznikly při odesílání plyšových tučňáků členům CZLUGu.

Tak takhle nějak asi vypadá SMP server s operačním systémem Linux - moře tučňáků.

Podívejte se, jaký má Dan uklizený pokojíček:

Ale v serverovně má neuvěřitelný nepořádek na pracovním stoje - všude samý tučňák.

Ale jinak oba (Pavel Janík i Dan Ohnesorg) doufáme, že vám tučňáci došli vcelku a pokud se vám tučňáci na těchto fotografiích líbí, objednejte si je buď v databázi členů CZLUGu nebo u společnosti SuSE CR, s.r.o a zažijete s nimi stejnou radost, jako my při jejich balení. No, možná jich budete mít méně :-)

*


- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -