- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -

Linuxové noviny 07-08/2001

Soutěž Linuxových novin

Pavel Janík, 4. září 2001

V minulém čísle Linuxových novin vyhlásila redakce soutěž o nejhezčí grafickou obrazovku pro program LILO. Soutěže se zúčastnilo a pravidlům soutěže vyhovělo celkem devět grafických návrhů.

Odborná porota soutěže byla složena z redakce Linuxových novin (David Häring, Pavel Janík, Ondřej Vácha), Michala Krauseho (zástupce sponzora) a Dana Ohnesorga. Laická porota zasedala ve dvojici Miroslava Krátká a Marie Ohnesorgová.

Velkým překvapením soutěže se stal grafický návrh Luboše Horni (luboss@bk.cz), který sice dopadl v hodnocení odborné i laické poroty nejlépe (získal celkem 13 bodů za umístění od jednotlivých porotců, přičemž za první místo dostal návrh vždy tři body, za druhé dva a za třetí jeden), ale ve své podstatě není dokončen.

Na druhém a třetím místě se umístily návrhy od bruna@p14.mepnet.cz:

s dvanácti a pěti body. Vítěz soutěže obdrží od sponzora věcné dary a třeba se s podobným logem setkáme i v některé verzi linuxové distribuce...Všechny, nejen ty vítězné, návrhy grafických obrazovek pro LILO si můžete prohlédnout na adrese ftp://ftp.linux.cz/pub/linux/local/noviny/2001-07/soutez.

*


- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -