adsl s debianom

Dan Bar Daniel.Bar na seznam.cz
Pondělí Září 8 22:38:43 CEST 2003



Rybarik, Michal napsal(a):

> hello all,
> 
> potrebujem vybrat a kupit adsl modem, ktory ma byt pripojeny k linux routeru (debian) v mieste kde je obtiazny pristup a je pozadovana 100% funkcnost.
> 
> povodne som planoval ethernetovy alcatel speedtouch, ale telekomacki technici ma upozornili, ze po vypadnu napajania ho treba vzdy zapnut (nezapne sa sam), co je dost problem - sice bude na UPS, ale ked bude vypadol dlhy a dojdu baterky, bude down az kym nepride technik. napadlo ma dobastlit do neho relatko, ktore ho zapne, takto mam uz zbastleny jeden stary ATX stroj, ale predsalen, radsej by som originalne riesenie, nie vselijake udelatka.
> 
> druha varianta je alcatel speedtouch usb, ten ma napajanie afaik po usb, takze verim ze sa aj sam zapne, ale akurat som tu v konferencii zazrel msg ze je problem to rozbehat pod linuxom, tak sa chcem spytat na skusenosti.
> 
> pripadne poradte cokolvek ine, v rozumnej cene. pozadovana vysoka spolahlivost, automaticke zapnutie a rozbehnutie po vypadku napajania, ziadne nahodne padanie a podobne. vopred vsetkym dakujem,
> 

no, co je sa pamatuju, tak na zadni casti modemu (Alcatel Speedtouch 
Home ethernet if) je normalni kolebkovy vypinac.

Muzu se podivat, ale az zitra.

Dan





Další informace o konferenci Linux