alternativa cpanel/plesk

Dalibor Straka dast na panelnet.cz
Sobota Leden 12 14:26:28 CET 2008


On Sat, Jan 12, 2008 at 01:37:37PM +0100, Michal Krajcirovic - konference wrote:
> Ahojte,
> bezne na serverech pouzivame vlastni administracni rozhrani, ktere funguje na principu "dislokace" jednotlivych sluzeb.
> Takze admin rozhrani bezi na serveru A, maily na mailserveru B, primarni dns na DNS serveru C (V realu je to server B ale to je jedno), sekundarni dns na serveru D nekde uplne jinde a konecne web+sql na serveru zakaznika. Z pohledu zakaznika je to obvykle lepsi reseni uz jen proto, ze usetri vykon sveho serveru.
> Rad bych ale pro nektere zakazniky delal i "all in one", aneb reseni ktere pouzivaji treba americke hostingy s cpanelem. Cili vyjma sekundarniho dns a eventuelne sekundarniho mx je vse na jednom serveru. 
> U cpanelu docela vim, jak to funguje, s pleskem zatim zkusenosti moc nemam. Kazdopadne bych se chtel zeptat, zdali existuji i nejake alternativni reseni, pripadne jestli ma nekdo nejake dalsi zkusenosti?
> 
> Predesilam - rozhodne netrvam na tom aby to bylo free, coz stejne cpanel ani plesk neni. Spis me zajima, jake jsou jeste dalsi moznosti? Resime linuxove servery, predevsim debian, tedy helm ee.
> 
Mam zkusenost s pleskem. Bohuzel je napriklad provazan s qmailem a
proftpd. Neni to abstrakce s konfigurovatelnou mezivrstvou. Poplatky
za licence jsou mirne. Jestli se spravne pamatuji, tak do par domen byl
zdarma a postupne se poplatky zvysovaly.

-- Dalibor Straka



Další informace o konferenci Linux