- předchozí článek - následující článek - obsah -

Linuxové noviny Prosinec 1997

Red Hat Linux 5.0 - konečně?

Pavel Janík ml., 19. listopadu 1997

18. listopadu se v tichosti změnila úvodní stránka WWW serveru společnosti Red Hat http://www.redhat.com. Žádná announce, dokonce ani v redhat-announce.

Již dlouho očekávaná verze 5.0 distribuce Red Hat je na světě (tedy bude). Společnost Red Hat oznámila, že nová verze bude uvolněna první prosincový den (nebo 31. listopadu?).

Red Hat Linux 5.0 by měl usnadnit instalaci novým uživatelským prostředím pro rozdělení pevného disku, novým rozpoznáváním a konfigurací technického vybavení počítače, podporou zvuků a Kickstart instalací, která je vhodná zvláště pro systémové administrátory.

The remarkably effective and efficient Internet-based cooperative development model under which Red Hat Linux is developed, improved, and enhanced, continues to expand rapidly.

Pozoruhodně výkonný a působivý způsob, jakým se díky spolupráci prostřednictvím Internetu vyvíjí, zlepšuje a rozšiřuje Red Hat Linux, se dále rychle rozvíjí.
Bob Young, prezident společnosti Red Hat Software Inc.

Red Hat Linux 5.0 je založen stejně jako Mustang i Thunderbird na nové knihovně C (Glibc), která lépe podporuje internacionalizaci a obsahuje podporu threadů. Nový Red Hat obsahuje také několik předkonfigurovaných správců oken.

Official Red Hat Linux 5.0 má navíc oproti 5.0 internetový vysílací server pro Real Audio, komerční X-server společnosti Metro a zálohovací software BRU 2000-PE. *


- předchozí článek - následující článek - obsah -