- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -

Linuxové noviny 08-09/98

Měsíc v comp.os.linux.announce

Pavel Janík ml., 1. září 1998

V konferenci comp.os.linux.announce je co číst i o prázdninách, a tak vám přinášíme i nyní výběr toho nejzajímavějšího.

Společnost Linux Central http://linuxcentral.com vydala novou knihu pro programátory pod názvem Linux Programmer's Reference. Autorem je Richard Petersen. Bližší informace o knize samotné naleznete na adrese http://linuxcentral.com/products/book/progref/.

Potřebujete konvertovat textové dokumenty do formátu PDF a nechcete používat pdfTeX? Potom právě pro vás je určen program txt2pdf, který najdete na adrese http://www.geocities.com/CapeCanaveral/Hangar/4794/.

Světlo světa spatřil další office-like balík pro Linux. Jeho jméno je Siag Office a je samozřejmě šířen pod licencí GPL. Více informací naleznete na adrese http://www.edu.stockholm.se/siag/.

[ Siag Office ]

Markku Rossi (mtr@ngs.fi) oznámil nový interpreter Javascriptu - NGS JavaScript Interpreter http://www.ngs.fi/js/.

4Front Technologies (front@best.com) portovala svůj Open Sound System v3.9 i na pracovní stanice Alpha. Více informací získáte na adrese http://www.opensound.com.

Stan Shebs (shebs@cygnus.com) oznámil novou verzi hry Xconq ftp://ftp.cygnus.com/pub/xconq/.

Tigran Aivazian (tigran@einstein.london.sco.com) vytvořil zajímavý modul do jádra Linuxu (Time Travel), který umožňuje - jak již název napovídá - cestovat v čase. Je vhodný např. pro testování odolnosti vašich programů proti roku 2000 apod. Najdete jej na adrese http://www.aivazian.demon.co.uk/tt/tt.html.

Společnost Transvirtual Technologies, Inc. uvolnila svoji implementaci Java VM pod názvem Kaffe OpenVM včetně kompletních zdrojových textů. Další informace o tomto záslužném činu naleznete na adrese http://www.transvirtual.com/.

H. J. Lu zveřejnil poslední verzi knihovny libc verze 5 - 5.4.46. Knihovnu najdete na adrese ftp://sunsite.unc.edu/pub/Linux/GCC.

Arne O. Morken (arnemo@ii.uib.no) vytvořil program TimeMan, který jistě mnohým z našich čtenářů nahradí jejich ADK. TimeMan naleznete na adrese http://www.bgif.no/neureka/TimeMan/TimeMan.html.

[ TimeMan ]

Linux Quake Howto naleznete na adrese http://quake.medina.net/howto.

Společnost ARDI uveřejnila novou verzi svého emulátoru prostředí Macintosh - Executor http://www.ardi.com. Executor umožňuje spouštět binárky pro Macintosh - mezi podporované programy patří např.: Microsoft Word, Microsoft Excel, Adobe Illustrator.

[ Executor ]
*


- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -