- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -

Linuxové noviny 10/98

Měsíc v comp.os.linux.announce

Pavel Janík ml., 1. října 1998

Společnost ObjectSoftware vyvinula dokumentační nástroj pro jazyk C++ s podobnými možnostmi jako balík javadoc pro jazyk Java. Tento nástroj je volně k dispozici pro nekomerční použití na adrese http://www.obsoft.com. Použít jej můžete i na jiné platformě než Linux - např. na Windows NT.

Robert Roebling vydal novou verzi Gtk+ portu GUI knihovny wxWindows. Více informací najdete na adrese http://www.freiburg.linux.de/~wxxt.

Ralf S. Engelschall (rse@engelschall.com) oznámil novou verzi modulu mod_ssl pro server Apache 1.3. Modul nabízí 128bitový šifrovací algoritmus a jeho začlenění do zdrojového stromu je velice přímočaré. Více informací naleznete na adrese http://www.engelschall.com/sw/mod_ssl/.

Victor Wagner (vitus@ice.ru) vytvořil nový program catdoc umožňující převod textů z formátu Microsoft Word do formátu ASCII. V seznamu jeho vlastností je i podpora formátu Word 97. Další informace naleznete na WWW serveru http://www.ice.ru/~vitus/catdoc.

Pokud jste majitelem mechaniky Iomega Ditto, jistě vás potěší projekt ftape http://www-math.math.rwth-aachen.de/~LBFM/claus/ftape.

Ještě stále hledáte poštovní program, který podporuje českou klávesnici a protokol APOP? Zkuste Arrow http://www.cco.caltech.edu/~glenn/arrow/.

David Fetter (dfetter@best.com) vytvořil dokument Bzip2-HOWTO http://www.best.com/~dfetter/Bzip2-HOWTO.

TurboVision pro Linux??? Ano - podívejte se na adresu ftp://ftp.vix.com/guests/ssigala/pub/tvision/.

Todd Graham Lewis (tlewis@mindspring.net) vytvořil novou verzi dokumentu GNOME-FAQ http://www.mindspring.com./~tlewis/gnome/faq/v1.0/FAQ.html.

Joerg Pommnitz (pommnitz@darmstadt.gmd.de), jeden z vývojářů projektu FreeType http://www.freetype.com oznámil vytvoření RPM balíků XFree86 s podporou fontů ve formátu TrueType http://www.darmstadt.gmd.de/~pommnitz/XF86-xfsft/index.html. *


- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -