XSane scanner tool

Adam Pribyl pribyl na lowlevel.cz
Úterý Červen 29 15:03:07 CEST 2021


Takto stary scaner nemam, ale problemy mam taky, musim pouzivat

SANE_USB_WORKAROUND=1 scanimage -L

takovych workaroundu je myslim vicero, tak zkuste tento ci pohledat jiny..



On Mon, 28 Jun 2021, jaroslav noví wrote:

> Hezký den,
> Stalo se mi takové nepříjemno. Leta používám Xsane skener tool společně se skenerem Mustek 1248UB. Pravda, je trochu letitý, ale na moje sem-tam skenování stačí. Tedy, do teď stačil.
> Po posunutí jádra na verzi 5.10.neco se to najednou začalo chovat divně. Po zobrazení náhledu se to na poměrně dlouhou dobu "zavěsí", pak to sice začne reagovat na ovládací prvky, ale už nechce skenovat, napíše to hlášku: "Spuštění skeneru selhalo. Neplatný argument" a dál si to se mnou odmítá povídat.
>  
> Zjistil jsem, že tenhle skener používá jako sane-backend (asi) firmware gt68xx, nalezeno na stánce stránky http://sane-project.org/sane-mfgs.html
> A v tom asi bude zakopaná kočka, tedy pes. Ten firmware má poslední upadate někdy z roku 2007, nebo 2008. Autor na stránkách firmwaru upozorňuje, že už leta na tom nepracuje.
> Mám pocit, že můj problém se se skenováním bude asi v tom, že tahle starý firmware už bude na štíru s kompatibilitou se současným stavem vývoje linuxu jako takového (jádro, knihovny, aplikace a tak).
>  
> A tak bych se rád zeptal, jestli je z toho nějaká cesta ven. Tedy jiná, než pořídit nový skener a ten starý prostě zahodit. Nemá něko podobnou zkušenost?
>  
> Díky za info
>  
> JN
>  
> _______________________________________________
> Linux mailing list
> Linux na linux.cz
> http://www.linux.cz/mailman/listinfo/linux
>



Další informace o konferenci Linux