- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -

Linuxové noviny Listopad 1997

LinuxPro '97 ve Varšavě

Pavel Janík ml., 25. října 1997

LinuxPro '97 je již druhým ročníkem linuxové konference pořádané ve Varšavě. Letošní ročník se uskuteční 9. a 10. prosince. Účastníci se mohou těšit na osm přednášek a mohou se zúčastnit dvanácti technicky zaměřených sezení. Mezi tématy jsou například "Linux a jeho role na trhu operačních systémů v evropských zemích", technické otázky jak pro pokročilé tak i pro začátečníky a samozřejmě poslední novinky z vývoje jádra. Mezi přednášejícími budou např. Jon "maddog" Hall, Dave S. Miller a Eric S. Raymond.

Jon "maddog" Hall je znám mezi všemi uživateli Linuxu. Již patnáct let pracuje pro Digital Equipment Corporation. Jako výkonný ředitel Linux International tráví spoustu času propagací a popularizací operačního systému Linux. Ve své přednášce poukáže na možnosti použití Linuxu v komerčním prostředí a ukáže několik případů úspěšného nasazení Linuxu v praxi.

[ David Miller ]  
Dave S. Miller je znám svým portem Linuxu na platformu Sparc. Dave také začal portovat Linux na SGI a se svým Sparc týmem dokončil port Linuxu na počítače s procesory UltraSparc. Jeho přednáška se bude týkat jeho úspěchů a také současných zájmů a práce.

Asi nejzajímavějším technickým sezením bude přednáška Marcina Daleckeho týkající se implementace a posledních změn v modulech jádra.

Konference začíná v 9 hodin v hotelu Forum ve Varšavě a končí v 17 hodin druhý den. Přihlásit se můžete na adrese http://www.linux.com.pl/lipro/adv1.html. *


- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -