- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -

Linuxové noviny 06/98

Úvodem

Pavel Janík ml., 12. června 1998

Pomalu ale jistě se blíží ona doba, kdy školy zejí prázdnotou, koupaliště jsou naopak nacpána až k prasknutí a k tomu to odporné horko. A navíc si ještě Red Hat Software vypustí novou verzi distribuce Red Hat. Jak to má obyčejný člověk stíhat? Musí chodit na zkoušky (já jich mám osm), musí se také někdy ukázat v práci, musí se také někdy ukázat doma, a to už nemluvím o tom, že musí být také se svojí přítelkyní (a jak rád). A ještě k tomu musí dělat spoustu jiných věcí (psát Linuxové noviny, nainstalovat si nový teTeX s novým pdfTeXem, napsat podporu obrázků ve formátu TIFF pro pdfTeX atd.). Ano, máte pravdu, přestanu si vylévat svoji duši a začneme hned od začátku naplno.

V červnovém čísle Linuxových novin najdete spoustu zajímavých informací, počínaje pravidelnými rubrikami Měsíc v comp.os.linux.announce, Co nového na sunsite.unc.edu?, Linux Journal a konče výsledky soutěže z minulého čísla Linuxových novin v článku Zasmáli jsme se!.

Karel Žák a Miroslav Janiš nás ve svých článcích seznámí s programátorskými editory Xwpe, Xfte, Grasp a Source Navigator.

Dan Ohnesorg (za spolupráce s Milanem Keršlágerem) vytvořili malé HOWTO pro čtení pošty pomocí programu Pegasus Mail na Linuxu.

Vydavatelství Computer Press vydalo novou knihu. Jmenuje se Programovací jazyky GNU, a protože jsme knihu dostali k dispozici, můžete si přečíst její recenzi od Yenyi.

Chcete psát lokalizované programy a nevíte, jak na to? Zkuste si přečíst článek autorů Michaela Mráky a Vládi Michla, třeba vám pomůže.

Kolektiv redakce Linuxových novin (nyní v počtu pěti osob - Ondřej "Koala" Vácha, Pavel Juran, Bohumil Chalupa, Hanuš Adler a já) Vám přeje příjemné počtení a příjemně strávenou dovolenou s vašimi blízkými. Nejen počítači živ je člověk, pamatujte na to a bavte se (a už se prosím nikdy nehádejte v konferencích, které čtu...). *


- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -