- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -

Linuxové noviny 08-09/98

Úvodem

Pavel Janík ml., 1. září 1998

Právě je jedna hodina po půlnoci, vypínám svoji Sněhurku a moje šestiletá dcerka se ráno chystá poprvé do školy a já jsem nervóznější než ona. Sešity už má nachystané, velký kornout s denní dávkou sladkostí také, chybí jenom svačina, kterou maminka nestihla večer nachystat... Tak takhle nějak mohl vypadat dnešní den i u někoho z vás. Pokud ano, tak zapomeňte na Linuxové noviny, zapomeňte na Linux a věnujte se malé dcerušce. Až dcerušku odvedete do školy, pohodlně se usaďte, otevřte (láhev beaujolais, ...) nové číslo Linuxových novin a začněte číst.

Tohle číslo je výjimečné hned kvůli několika věcem. První z nich jsou dva zajímavé články, které napsaly dvě sličné dívky. Druhou výjimečnou věcí je to, že toto číslo je vlastně dvojčíslem. Všichni jistě chápete, co nás k tomu vedlo. Ano, byly prázdniny a doba dovolených a i autoři Linuxových novin potřebují někdy zregenerovat své síly, aby mohli i nadále přinášet zajímavé informace ze světa operačního systému Linux.

A co se vlastně dočtete? Michal Choura nám ukáže, že SGML opravdu není tak strašný, ve svém článku Jak na Linuxdoc-sgml. Vláďa Michl nás provede vlákny a jejich použitím v článku Linux a vlákna.

V článku Báječný svět jádra v. 2.2 najdeme první díl dlouhého článku o tom, co se změnilo v jádře Linuxu od verze 2.0. Autorem překladu je Nathan L. Cutler. Martin Mareš nám ve svém článku Linux 2.1 a sítě představí novinky v podpoře síti ve vývojových verzích jádra.

Michal Fadljevič se nám ve svém seriálu pokusí přiblížit, jak začít s editorem Emacs Začínáme s Emacsem: I - Spuštění a ukončení.

V článku Jaký byl Linux InstallFest? se vám pomocí několika fotografií pokusím přiblížit, jaký vlastně byl první Linux InstallFest pořádaný v naší republice.

Novinky na serveru sunsite.unc.edu najdete jako v každém čísle Linuxových novin v článku Co nového na sunsite.unc.edu? a průřez příspěvky ve skupině COLA (comp.os.linux.announce) je v článku Měsíc v comp.os.linux.announce.

Přeji příjemné čtení a těším se na vaše připomínky na adrese redakce noviny@linux.cz. *


- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -