KOMERCE: Re: OT: platba za verejnou ip

Pavel Janoušek janousek na fonet.cz
Středa Srpen 9 08:42:22 CEST 2006


Petr Klíma <mailto:Petr.Klima na madeta.cz> wrote:
>   - drahý pokus se (a ted mene opravte) technologií stále procházející
> vývojem a hlavně s nejistým koncem

	Přechod je záležitost komponent, které jste nakoupili... to, že Win9x jsou dávno non-supported systémem s primitivními možnostmi podnikové administrace je věc známa od začátku, tak to prosím jako argument zde nepoužívejte... CISCO IPv6 (s výhradami) podporuje, pokud máte zastaralé, neškálovatelné a neupgradovatelné krabice (je to pouze o výkonu procesoru a verzi IOSu), je to opět Váš problém..., switchů se IPv6 jak správně poznamenal kolega v principu netýká, pokud tedy neprovádíte nějaké nestandardní šílenosti nad layer2. Zbytek je o ochotě a schopnostech administrátorů toho jména (= nemluvím tedy o oprašovačích a posunovačích krabic).

> To si prostě můžou dovolit IT oddělení na univerzitě (vezmou to jako
> výzkumný ůkol), ale ne firma která používá IT pro řízení provozu ...

	Která firma nepoužívá nakoupiné ICT k řízení provozu? A přesto jich spousta IPv6 používá... proč asi? Co třeba road-wariory v základní výbavě bez nesmyslného konfigurování a dalších (zbytečných) investic do ICT?

	Tím chci jen říci, že zastaralostí vlastního ICT zdůvodňovat nepotřebu a složitost implementace IPv6 je sice zajímavý postup (přiznám se, že takto veřejně s konkrétní firmou (doménu spojuji s Vaším zaměstnavatelem... tak už vím, proč si zase příště v Hypernově nekoupím svůj oblíbený výrobek.. inu selhalo ICT a Madeta nedodala včas...:-)) se to jen tak někdo neodváží na plnou pusu říci), ale obávám se, že možná najde sluchu u managerů ve Vašem vedení, nikoli u profesně orientovaných lidí zde v konferenci...

-------------------------------------------------------------------
Ing. Pavel Janousek (PaJaSoft)             FoNet, spol. s r. o.
Technicka podpora, Intranet/Internet     Sokolova 67, 619 00 Brno
E-mail: mailto:Janousek na FoNet.Cz         Tel.: +420  5  4324 4749
WWW:    http://WWW.FoNet.Cz/           E-mail: mailto:Info na FoNet.Cz
-------------------------------------------------------------------  


Další informace o konferenci Linux