- předchozi článek - následující článek - obsah -

Linuxové noviny Prosinec 1997

Úvodem

Pavel Janík ml., 8. prosince 1997

Právě jste začali číst již třetí číslo měsíčníku Linuxové noviny. Grafická úprava nového čísla se příliš neliší od čísla předchozího, což je dobrým znamením, že Linuxové noviny dostávají svoji tvář. Jedinou výraznější změnou, které si jistě všimnete, je přítomnost českého překladu anglických textů.

Dostali jsme několik poznámek i k obsahu Linuxových novin. Za všechny děkujeme a budeme se snažit vyhovět.

I přes veškerou snahu se nám bohužel nepodařilo udržet rozsah prosincového čísla pod deset stránek (za což bych se chtěl omluvit hlavně těm, kteří mi psali, že se jim Linuxové noviny nevejdou na nástěnku).

A nyní již k vlastnímu obsahu. V prosincovém čísle naleznete druhé pokračování článku Jana "Yenyi" Kasprzaka Úvod do RPM o systémech správy balíků. Leoš Bitto nám sdělí své zážitky z instalace Red Hat Linux 5.0. Pokud se chcete dovědět něco zajímavého o distribuci Debian, nezapomeňte si přečíst článek Debian GNU/Linux - Users' for users. Jeho autorem není nikdo jiný než prozatím jediný český oficiální maintainer Debianu - Milan Zamazal.

Jan Pazdziora nás seznámí s možnostmi jazyka Perl a archívu CPAN - Comprehensive Perl Archive Network.

Vzhledem ke vzrůstajícímu zájmu uživatelů operačního systému Linux o databáze jsme pro vás připravili článek o relačním databázovém serveru Adabas D pro Linux.

Jistě víte, že procesory Intel Pentium obsahují chybičky, ale víte opravdu jaké a jak se jim bránit? Pokud ne, Jan Kasprzak vám jistě poradí v článku nazvaném Chyba v procesorech Intel Pentium - softwarové řešení. Na čem zrovna pracuje Linus Torvalds a kterou distribuci používá na svých počítačích se dovíte v článku Interview s Linusem Torvaldsem.

Prosincové číslo také obsahuje návrh stanov Českého sdružení uživatelů operačního systému Linux (CZLUG).

Linuxové noviny toho ale obsahují mnohem více, proto vás již déle nebudu zdržovat od zajímavého čtení. *


- předchozi článek - následující článek - obsah -