- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -

Linuxové noviny Duben 1998

Úvodem

Pavel Janík ml., 11. dubna 1998

Tématem dubnového čísla Linuxových novin jsou databázové systémy. Dan Ohnesorg, Nathan L. Cutler a Michal Polák nás ve svém článku SQL server pod Linuxem?! A kde jinde!? seznámí se základními možnostmi pro výběr SQL serveru pro operační systém Linux.

Nakladatelství Neokortex vydalo dvě nové knihy, které jsou tematicky blízké Linuxu. První je věnována serveru Apache a PHP/FI. Recenzi této knihy si můžete přečíst v článku Apache a PHP/FI - recenze knihy, jehož autorem je Milan Šorm. Druhá kniha je druhým vydáním úspěšné knihy Linux-Internet server renomovaných autorů Pavla Satrapy a Jiřího A. Randuse. Recenzi této knihy uvedeme v příštím čísle, ale již v tomto čísle budete moci danou knihu vyhrát v soutěži, kterou společně s vydavatelstvím Neokortex pořádá redakce Linuxových novin. Více se můžete dočíst v článku Nejmenší vyhrává.

Milan Zamazal zakončí třetím dílem seriál o dokumentačních možnostech editoru Emacs. Možná nejzajímavějším článkem pro ty čtenáře, kteří neměli tu možnost se zúčastnit Linuxového semináře na Cikháji, bude nestranný pohled Petra Olšáka na celou akci podaný v článku Linuxový seminář na Cikháji z mého pohledu. Linuxový seminář pořádalo České sdružení uživatelů operačního systému Linux.

Dubnové číslo Linuxových novin přínáší také něco pro programátory - Karel Žák nás v článku Programujeme v C s libproc seznámí s knihovnou libproc, která dokáže mnohé usnadnit a zpřehlednit.

Jako již tradičně nechybí pravidelné rubriky Měsíc v comp.os.linux.announce, Co nového na sunsite.unc.edu?, Linux Journal a Zasmáli jsme se!.

Přeji příjemné chvíle strávené nad četbou Linuxových novin a těším se na vaše připomínky. *


- předchozí článek - následující článek - obsah - úvodní stránka -